Tek veya çift devre?
CE direktifi EN 13155, şantiyede vakumlu kaldırma sistemi kullanılırken ilave bir düşme emniyet sistemi gerektirir. Bu 2 farklı şekilde sağlanabilir:
– İlave düşme korumalı 1 (tek) vakum devresi.
– 2 (çift) bağımsız vakum devresi.
1 (tek) vakum devresi
Tüm vakum vantuzları 1 vakum devresine bağlanır, kaldırma kapasitesi, bağlı tüm vakum vantuzlarının toplamına eşittir. İkinci bir düşme koruma aygıtının kullanılması zorunludur, VIAVAC vakumlu kaldırma sistemleri ile bu, emniyet kayışları kullanılarak sağlanır.
2 (çift) bağımsız vakum devresi
Her biri, en az maks. yük sınırının 2 katına karşılık gelen bir yükü tutabilecek ayrı bir çift vakum vantuzuna bağlanır.
1 devresindeki vakumda sorun yaşanırsa cladboy yükü diğer devre vasıtasıyla güvenli bir şekilde tutar ve görsel ve sesli uyarı ile operatör uyarılır.
Bu nedenle ilave düşme koruma aygıtı kullanılması zorunlu değildir.
Avantajları:
+ Unutulamaz
+ Montaj sırasında ilave işlem yapılmasını gerektirmez.
Dezavantajları:
– Aynı kaldırma kapasitesini elde etmek için iki kat büyük vakum vantuzu gerekir.
– İki kat vakum bileşenleri nedeniyle daha pahalıdır.
Tavsiyemiz:
Sandviç panellerle:
Çoğu durumda sandviç panellerle düşme emniyet kayışlarının kullanılması mümkündür; bu nedenle tek devreli bir aygıt seçebilir ve düşme emniyet kayışları kullanabilirsiniz.
Bununla birlikte gelecekte standart hale geleceğine inandığımızdan dolayı çift devreli vakumlu kaldırma sistemlerinin kullanılmasını öneririz.
Camla:
Boyut ve montaj pozisyonlarındaki büyük farklılıklardan dolayı düşme emniyet kayışlarının kullanılması neredeyse imkansızdır. Bu nedenle her zaman çift devreli vakumlu kaldırma sistemlerinin kullanılmasını öneririz.